Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Marcus Fahn naar de ochtend van Bayern 3

Bayern 3 heeft Marcus Fahn aangetrokken als nieuwe presentator van de ochtendshow, zo meldt ‘Quotenmeter’. Momenteel is Fahn nog werkzaam voor Antenne Bayern, maar het is de bedoeling dat de deejay vanaf eind mei te horen zal zijn op de publieke popzender voor de Duitse deelstaat Beieren. Door de komst van Fahn zal ook de rest van de dagprogrammering grotendeels op de schop gaan.

De ‘Bayerische Rundfunk’ sleutelt momenteel aan haar popzender Bayern 3. Sinds begin dit jaar heeft het station, dat bij vele wintersportreizigers bekend is vanwege haar opvallende jingle voor de verkeersinformatie, een volwaardige eigen nachtprogrammering. Hiervoor is Matthias Matuschik aangetrokken, die twee nachten per week achter de microfoon kruipt. Eind mei wordt fase 2 doorgevoerd en betreft ondermeer een nieuwe ochtendshow. Hiervoor heeft Bayern 3 Marcus Fahn binnengehaald.

Voor vele radioluisteraars in Beieren is fahn (31) geen onbekende. Al jaren is hij te horen op het commerciële Antenne Bayern, waar hij tot voorkort in de middag en ’s avonds achter de microfoon kroop. Daarnaast viel Fahn regelmatig in als ochtenddeejay. Momenteel is de deejay nog elk weekend te horen op Antenne Bayern. Naast Antenne Bayern was Fahn eerder werkzaam voor WDR Eins Live, NDR N-Joy, Energy in Neurenberg en Radio Gong. Bij de laatste twee zenders presenteerde hij ook de ochtendshow.

Om de nieuwe ochtendshow op poten te zetten werkt er momenteel al een interne ‘Task Force’ aan het project, zo meldt de ‘Münchener TZ’. Roman Roell, de huidige presentator van de ochtendshow, krijgt een andere plek in de programmering. Hij zal vanaf eind mei het blok tussen 9 en 12 voor zijn rekening gaan nemen. Vanaf september zal Bayern 3 ook een eigen talkshow krijgen, die gepresenteerd zal gaan worden door Markus Othmer. [RS/Radio.NL]

Gerelateerde berichten