Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Ochtenddeejay klaagt concurrent aan wegens laster

In de radiowereld is het heel gebruikelijk dat verschillende ochtenddeejays strijden om de gunst van de luisteraar. Echter, in sommige gevallen wil een ochtenddeejay wel eens een beetje doorslaan in deze strijd. Zo ook in Tampa, Florida, waar een ochtenddeejay zijn concurrent heeft aangeklaagd wegens laster, zo meldt ‘Radio&Records’.

Afgelopen week liet ochtenddeejay Todd Schnitt, beter bekend als MJ Kelli, van de hitzender 93 3 FLZ (WFLZ) netjes een aanklacht bezorgen bij zijn concurrent Tod ‘Bubba the Love Sponge’ Clem van de rockzender 102 5 The Bone (WHPT). Schnitt is van mening dat Clem hem tijdens zijn show vals beschuldigd en beledigd heeft.

Laatstgenoemde zou Michelle, vrouw van Schnitt, voor hoer hebben uitgemaakt. Schnitt zelf zou voor verader zijn uitgemaakt. Volgens Clem zou Schnitt namelijk één van de personen zijn die hem verlinkt zou hebben vanwege een ‘roadkill barbecue’, waarbij een varken live tijdens de uitzending werd geslacht. Clem werd hiervoor in 2001 opgepakt, maar uiteindelijk vrijgesproken.

Schnitt is van mening dat Clem veel te ver is gegaan en hem uit wraak tijdens de uitzending meerdere malen zwart zou hebben gemaakt en hem beledigd zou hebben. Daarom heeft de ochtendman van FLZ besloten zijn concurrent aan te klagen wegens laster. Naast Clem heeft Schnitt ook het radiostation The Bone aangeklaagd.

Voor Cox Radio, eigenaar van The Bone, is de aanklacht de eerste ‘grote’ problemen die Clem oplevert. En dat terwijl hij pas drie maanden werkzaam is voor zijn nieuwe baas. In januari van dit jaar maakte Clem namelijk na bijna vier jaar de terugkeer op aardse radio, nadat hij in 2004 ontslagen was door Clear Channel. Dit omdat hij onzedelijk materiaal had uitgezonden tijdens zijn ochtendshow, die destijds nog via 98 Rock (WXTB) werd uitgezonden. In de bewuste uitzending was namelijk een fragment te horen waarin tekenfilmhelden Alvin the Chipmunk, George Jetson en Scooby Doo discussieerden over seksuele activiteiten.

Maar ook Schnitt is niet vies van een schandaal. Zo kreeg Clear Channel, eigenaar van 93 3 FLZ, het vorig jaar nog aan de stok met Britney Spears. Ter promotie van de ochtendshow had het station namelijk foto’s van een kaalgeschoren Britney gebruikt voor een billboardcampagne. In 2005 zorgde Schnitt nog voor veel commotie door een borstvergroting weg te geven tijdens zijn show.

De 17 pagina’s tellende aanklacht van Schnitt aan het huis van Clem is overigens hier (PDF) na te lezen. [RS/Radio.NL]

Gerelateerde berichten