Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Marco Borsato gaat multimediaal met ‘Wit licht’

Marco Borsato gaat multimediaal. Niet alleen is hij dit jaar te zien in de film ‘Wit licht’, ook komt hij met een cd en een tournee die dezelfde titel dragen.

Marco Borsato gaat multimediaal. Niet alleen is hij dit jaar te zien in de film ‘Wit licht’, ook komt hij met een album en een concerttoer die dezelfde titel dragen. Dat heeft de zanger donderdag onthuld tijdens een persconferentie in Zaandam.

Momenteel legt Borsato de laatste hand aan een single, die eveneens ‘Wit licht’ heet. Het nummer zal vanaf volgende maand te horen zijn. Het gelijknamige album verschijnt in september. “Dit wordt mijn meest persoonlijke album ooit”, licht de zanger toe. Net als bij zijn vorige hitalbums werkt Borsato voor ‘Wit licht’ samen met componist John Ewbank.

In oktober geeft Borsato enkele concerten in het Arnhemse Gelredome. De kaartverkoop gaat op 24 mei van start. In de komende weken wordt bekend uit hoeveel concerten de reeks bestaat. Ook Belgische fans kunnen zich verkneukelen. In het voorjaar van volgend jaar staat Borsato met een nog onbekend aantal concerten in het Antwerps Sportpaleis. De kaartverkoop begint in september.

In januari maakte regisseur Jean van de Velde bekend dat hij Borsato had weten te strikken voor zijn nieuwste filmproductie, die wordt opgenomen in Oeganda en Zuid-Afrika. Dinsdag vliegt de 41-jarige zanger opnieuw naar Afrika om scènes op te nemen.

In de film, die in december in première gaat, speelt Borsato een man die in Oeganda een restaurant uitbaat. Als de beste vriend van zijn zoontje wordt gekidnapt om als kindsoldaat te worden opgeleid, zet hij alles op alles om de jongen terug te krijgen. Speciaal voor de film heeft hij een baardje laten groeien en viel hij enkele kilo’s af.

[Novum]