Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Rob Muntz eist naamsvermelding in ‘Fitna’

Programmamaker Rob Muntz eist dat Geert Wilders zijn naam vermeldt bij een geluidsfragment in ‘Fitna’. In de donderdag verschenen film zit een fragment uit een interview van Muntz met de vermoorde regisseur Theo van Gogh. “Als hij me van tevoren gewoon even had gebeld, was het geen probleem geweest”, stelt Muntz, die vrijdag zijn advocaat gaat inschakelen. De film kon weinig indruk maken op Muntz. “Kinderlijk onbenullig”, oordeelt hij.

Ook de opstelling van premier Jan Peter Balkenende (CDA) kan zijn goedkeuring niet wegdragen. “Schandalig hoe zo’n Balkenende met een uitgestreken smoel al maandenlang angst loopt te zaaien over een filmpje met beelden die al jarenlang op het internet te zien zijn.”

De 44-jarige Muntz heeft zelf flink wat ervaring met spraakmakende filmpjes. Zo paradeerde hij voor het VPRO-programma Waskracht verkleed als Adolf Hitler door Wenen. Ook speelde hij in het programma God Bestaat Niet een moslimterrorist, compleet met nepexplosieven. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten