Search
Close this search box.

Rob Trip stopt met Radio 1 Journaal

Rob Trip stopt per augustus na dertien jaar als presentator van het Radio 1 Journaal. Hij bevestigde dit maandag in het radioprogramma MM-Magazine op Radio 1. Trip gaat voor de NPS negen documentaires over de Tweede Wereldoorlog presenteren. Hij weet nog niet of hij na het project terugkeert bij het nieuwsprogramma. Hij gaf aan ‘niet verder te kijken dan een jaar vooruit.’ Op berichten dat hij eind volgend jaar Philip Freriks zal opvolgen bij het NOS Journaal wilde Trip niet reageren.

De documentaires over de oorlog van de NPS, gemaakt door onderzoekers en regisseurs van het televisieprogramma Andere Tijden, moeten volgend jaar worden uitgezonden. Ze zijn gebaseerd op recent onderzoek met nieuwe inzichten over de oorlog. Ad van Liempt, hoofdredacteur geschiedenis van de NPS, is eindredacteur en scenarioschrijver. Verder verlenen het ministerie van VWS en oud-directeur van het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie Hans Blom medewerking. [Radio.NL/Novum]

Gerelateerde berichten