Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Popgroep Guys n’ Dolls weer bij elkaar

Guys n’ Dolls gaat weer optreden in de originele bezetting. Dat heeft het management bekendgemaakt. De band geeft deze zomer een concert in Nederland.

De Britse formatie Guys n’ Dolls gaat weer optreden in de originele bezetting. Dat heeft het management van de groep bekendgemaakt. De band, die bestaat uit de leden Dominic Grant, Julie Forsyth, Martine Burnett, Thereze Bazar, David van Day en Paul Griggs, geeft deze zomer een concert in Nederland onder de naam Guys n’ Dolls Re-united. Naar een geschikte locatie voor het concert wordt nog gezocht.

Het bezoek aan Nederland is de aftrap voor een groot aantal internationale optredens voor de groep. Naast in Nederland zullen de drie zangers en drie zangeressen ook te zien zijn op podia in België en Engeland. Een registratie van de concerten verschijnt later op dvd en cd.

Volgens het management werd al eerder gesproken over een eventuele reünie, maar is de groep er pas nu weer klaar voor. Bovendien meent het management dat, gekeken naar de succesvolle comeback van groepen als The Police, Spice Girls en de Nederlandse Dolly Dots, nu het juiste moment is voor een reünie.

Guys n’ Dolls werd in 1974 opgericht als tegenhanger van de Zweedse groep Abba. Het zestal was ruim tien jaar actief en scoorde hits in verschillende Europese landen met liedjes als ‘You don’t have to say you love me’, ‘Broken dreams’, ‘Our song’ en de enige Nederlandse nummer 1-hit ‘You’re my world’.

Na het uiteenvallen van de band in 1985, gingen Grant en Forsyth verder als duo. Met hulp van de Nederlandse producer Peter Koelewijn oogstten ze succes met diverse countryalbums. Martine Burnett noteerde in 1989 nog een hit met Rob de Nijs met de single ‘Duet (ik hou alleen van jou)’. Van Day en Bazar, die net als Grant en Forsyth een liefdeskoppel vormen, verlieten de Guys n’ Dolls al eind jaren zeventig en richtten het duo Dollar op. In Engeland scoorde Dollar tot het einde van de jaren tachtig diverse toptienhits.

[Novum]