Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Diddy ontkent aanslag op Tupac Shakur

Diddy ontkent dat hij betrokken was bij een aanslag op Tupac. De Los Angeles Times beweert dat zakenpartners van de rapper de aanslag op poten hadden gezet.

(Novum/AP) – Rapper Sean Combs, beter bekend als Diddy, ontkent dat hij betrokken was bij een aanslag op Tupac Shakur in 1994. De Los Angeles Times schreef maandag dat zakenpartners van de hiphopgigant de mislukte aanslag op poten hadden gezet. “Dat verhaal is een leugen”, stelde Combs in een reactie.

Tupac werd op 30 november 1994 neergeschoten en beroofd in een muziekstudio in New York. De aanslag was het begin van een hoogoplopende vete tussen rappers van de Amerikaanse oost- en westkust. Shakur en zijn rivaal The Notorious B.I.G., voor wie Combs destijds het management verzorgde, werden vermoord. Deze moorden zijn nooit opgehelderd.

De Los Angeles Times zegt zich te baseren op FBI-documenten en interviews met mensen die op de plaats van het delict aanwezig waren. Managers James Rosemond en James Sabatino zouden de aanslag hebben opgezet. Combs en enkele anderen zouden Tupac naar de studio hebben gelokt.

De rapper overleefde de aanslag, maar kwam in 1996 om het leven toen hij in Las Vegas werd geraakt door vier kogels. The Notorious B.I.G. werd een jaar later vermoord.

[Novum]