Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Scheidend KRO-voorzitter pauselijk onderscheiden

Aftredend KRO-voorzitter Frans Slangen is zaterdag benoemd tot Commandeur in de Orde van de heilige Gregorius de Grote. Kardinaal Simonis reikte hem de bijbehorende versierselen uit tijdens een afscheidsbijeenkomst in Oirschot. De 64-jarige Slangen kreeg de onderscheiding voor zijn jarenlange inzet op het kerkelijk en maatschappelijk vlak.

Slangen was twaalf jaar voorzitter van de KRO. Voor zijn overstap naar de KRO in 1996 was hij actief in het onderwijs en vervulde hij diverse bestuursfuncties in het onderwijs en de gezondheidszorg. Daarnaast was hij voorzitter van de stichting Katholieke Noden en betrokken bij de kerk van de Friezen in Rome. Momenteel is hij voorzitter van de raad van toezicht van de katholieke ontwikkelingsorganisatie Cordaid.

De Orde van de H. Gregorius de Grote is in 1831 door paus Gregorius XVI ingesteld om trouwe en verdienstelijke burgers te eren, ongeacht hun geloofsovertuiging.
Het is de op één na hoogste kerkelijke onderscheiding die aan leken kan worden verleend. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten