Search
Close this search box.

Rijdende Rechter oordeelt in zaak Vegan Streaker

De Rijdende Rechter heeft zich zaterdag gebogen over het geschil tussen Paul de Leeuw en Peter Janssen, alias de Vegan Streaker, die vorige week de uitzending van Mooi! Weer De Leeuw verstoorde. Mr. Frank Visser bekeek of de Vegan Streaker inderdaad excuses verdiende van de Vara-presentator, of dat hij juist zijn excuses moest aanbieden aan De Leeuw. De laatste kreeg uiteindelijk gelijk van de rechter.

De Leeuw zat vorige week midden in de show, toen de man gehuld in een miniscule string het podium op kwam lopen. Na een kort gesprek, waar bij De Leeuw de streaker op schoot nam, trok hij de string van de dierenvriend kapot.

Visser oordeelde dat ‘Paul de Leeuw weliswaar fout zat, maar dat de schade van de Vegan Streaker voor eigen rekening moet komen omdat hij zich onrechtmatig toegang had verschaft tot de show en dus eigen schuld had aan het opstootje’. Het fragment waarin Visser uitspraak doet, was zondagavond te zien in ‘Mooi weer De Leeuw, the day after’.

“Hij wist of had kunnen weten dat De Leeuw in een dergelijke situatie onvoorspelbaar gedrag kan vertonen”, stelde de Rijdende Rechter in zijn uitspraak. “Terwijl de Vegan Streaker eveneens had dienen te beseffen welk een aantrekkingskracht zijn string mogelijk op de betrokkene kon hebben.”

Na de uitspraak bood de Vegan Streaker met tegenzin zijn excuses aan. “Ik ben het er niet mee eens, maar ik moet me erbij neerleggen”, stelde hij. [Radio.NL/Novum]

Gerelateerde berichten