Search
Close this search box.

TMF terug gefloten, geen illegale downloads

TMF maakte vorige week bekend dat men met een nieuwe hitlijst komt. In ‘TMF Superchart’ wordt een hitlijst gepresenteerd waarin naast airplay en betaalde downloads ook onbetaalde downloads meetellen. Het zou volgens TMF vanaf 8 maart de meest representatieve hitlijst van Nederland moeten worden. Maar dit gaat ‘niet meer’ door. De plannen voor de ‘TMF Superchart’ leidden tot zoveel protest in de muziekwereld dat de zender vrijdag besloot af te zien van het plan.

TMF wilden naast liedjes die via internet worden gekocht ook de onbetaalde downloads meetellen, om op die manier de populariteit van muziek onder jongeren tussen de 13 en 19 jaar te meten. Maar na overleg met de brancheorganistatie voor de mediaindustrie, de NVPI Buma/Stemra besloten TMF en samensteller GfK Benelux Marketing Services daar weer van af te zien.

De presentatie van de nieuwe hitlijst is sinds zaterdag in de handen van Amir Charles en elke zaterdag te volgen op de tv-zender TMF en TMF Radio. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten