Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Hind naar Belgrado met ‘Your heart belongs to me’

Hind Laroussi zingt op 20 mei in de halve finale van het Eurovisie Songfestival het nummer ‘Your heart belongs to me’. De zangeres onthulde de titel van het liedje tijdens de opnamen van de talkshow ‘Thank God it’s friday’, die vrijdagavond wordt uitgezonden bij de Vara. De 23-jarige artieste heeft het nummer vijf jaar geleden zelf geschreven. De tekst draait om een jongen op wie Hind destijds verliefd was.

Muzikaal omschreef ze ‘Your heart belongs to me’ als ‘stoerder dan mensen van me gewend zijn’. Het lied is uptempo en doorspekt met Arabische klanken.

Hind, die een Marokkaanse vader heeft, liet al eerder weten dat het nummer waarschijnlijk een oriëntaals karakter zou hebben. Nadat ze in 2003 door de zangcompetitie Idols als zangeres werd gelanceerd, legde ze zich onder meer toe op het zingen van fado en andere wereldmuziek.

De zangeres vertegenwoordigt Nederland op 20 mei tijdens de eerste halve finale van de jaarlijkse zangcompetitie in Belgrado. Als ze die ronde overleeft, staat ze op 24 mei in de finale van het Eurovisie Songfestival. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten