Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Telfort moet boeten voor misleidende reclame

Telfort moet binnen twee dagen een rectificatie op de site en in De Telegraaf plaatsen vanwege een misleidende reclame. Dat heeft de Amsterdamse rechtbank woensdag bepaald. De mobiele aanbieder vergeleek zijn tarieven vorig jaar op de site en in de krant op een misleidende manier met die van concurrent T-Mobile. T-Mobile zegt ‘zeer verheugd’ te zijn met het vonnis.

T-Mobile: “We hopen dat Telfort ophoudt op deze manier reclame te maken. Vergelijkende reclame mag, maar je mag niet misleiden”, zegt een woordvoerder in een reactie. “Gelukkig heeft de rechter ons in het gelijk gesteld.”

Telfort verklaarde vorig jaar mei op de website en in een advertentie in de Telegraaf 39 cent goedkoper te zijn dan T-Mobile. “De reclame-uiting is misleidend, omdat daarmee de suggestie wordt gewekt dat Telfort altijd goedkoper is. Dat is niet juist”, stelde de rechter. Het verschil in belkosten zou sterk afhankelijk zijn van het belgedrag van de consument. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten