Search
Close this search box.

Top 10 ‘Wereldberoemd’ op Radio 6

Radio 6 behandelt de allergrootste artiesten met alle egards in de nieuwe serie ‘Werelberoemd’. Na Jimi Hendrix is de eer aan Quincy Jones om in deze Radio 6 eregalerij plaats te nemen en wel op zijn 75e verjaardag. De publieke zender Radio 6 besteedt vrijdag (14 maart) uitgebreid aandacht aan het werk van deze man die als succesvol muzikant, componist, schrijver en producer wereldberoemd werd.

Luisteraars kunnen stemmen op hun favoriete Quincy Jones plaat op basis waarvan van de Quincy Jones Top 10 wordt samengesteld. Deze wordt 14 maart van 18.00 tot 19.00 uur uitgezonden. De kieslijst op de Radio 6 website telt 150 nummers van Quincy Jones, verdeeld in 50 nummers van de muzikant, 50 nummers van de schrijver en 50 nummers van de componist Quincy Jones.

Legendarisch concert in Montreux
Van 19.00 tot 20.00 uur zendt Radio 6 een registratie uit van het legendarische optreden van Quincy Jones samen met Miles Davis op het Montreux Jazz Festival in 1991. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten