Zoeken
Sluit dit zoekvak.

‘True Oldies’ en ‘Imus’ trekken naar Washington en Atlanta

Inwoners van Washington, DC, en Atlanta, Georgia, kunnen sinds kort dagelijks luisteren naar de ‘True Oldies Channel’ en ‘Imus in the Morning’. Radioconcern Citadel Broadcasting (voorheen ABC), heeft besloten om twee radiostations te offeren voor de combinatie van gouwe ouwe muziek en talkradio. In Washington verdween ‘Smooth Jazz 105.9’ (WJZW) uit de ether, terwijl in Atlanta de countryzender ‘Eagle 106.7’ (WYAY) het veld moest ruimen.

Na 14 jaar smooth jazz muziek gebracht te hebben viel op 29 februari het doek voor Smooth Jazz 105.9 in Washington. Volgens eigenaar Citadel waren de luistercijfers de afgelopen jaren flink gedaald en viel ook de reclameverkoop tegen. Alle presentatoren zijn ontslagen en Smooth Jazz gaat nu verder als digitaal HD2-kanaal via de frequentie 105.9 FM. Om dit te kunnen ontvangen is een speciale ontvanger nodig.

In Atlanta viel afgelopen zondag na 24 jaar het doek voor de countryzender ‘Eagle 106.7’. Liefhebbers van country kunnen voortaan afstemmen op zusterstation ‘Kicks 101.5’ (WKHX). Hier zal ook voormalig Eagle-ochtenddeejay Dallas McCade aan de slag gaan.

True Oldies
Citadel heeft besloten om beide stations grotendeels te vervangen door ‘The True Oldies Channel’. In Washington verscheen dan ook ‘True Oldies 105.9’ in de ether en in Atlanta ‘True Oldies 106.7’. The True Oldies Channel is een radiokanaal bedacht, geproduceerd en gepresenteerd door WPLJ ochtendman Scott Shannon. Het kanaal brengt overwegend hits uit de jaren ’60 en ’70 met artiesten als de Beatles, de Beach Boys, Elvis, Otis Redding, Connie Francis, Roy Orbison en de Everly Brothers. Sinds de start in 2005 is The True Oldies Channel uitgegroeid tot een netwerk van ruim 45 radiostations in de Verenigde Staten. Al deze stations worden gevoed middels de satelliet, waarbij op gepaste tijden lokale jingles en reclame worden ingepast.

Imus
In de ochtend zullen de oldies in Washington en Atlanta echter plaats maken voor de praatjes van Don Imus. Tussen 5 en 9 uur zal dan ook ‘Imus in the Morning’ worden uitgezonden. Door het toevoegen van Washington en Atlanta is het aantal radiostations dat ‘The I-Man’ uitzendt gestegen tot 36 en dat terwijl Imus pas drie maanden aan de slag is bij zijn nieuwe baas. Sinds 3 december 2007 is de 67-jarige Imus weer terug op de radio, nadat hij in april ontslagen was door CBS Radio. De controversiële talkshowpresentator het damesbasketbalteam Rutgers University, dat overwegend uit zwarte en getatoeëerde spelers bestaat, uitgemaakt voor ‘hoeren met kroeshaar’. Het voorval leverde een storm van kritiek op.

De keuze om Imus terug te brengen op een oldieszender mag opmerkelijk genoemd worden. Zeker in het geval van Washington, waar Citadel ook eigenaar is van de talkzender 630 WMAL. [RS/Radio.NL]

Gerelateerde berichten