Zoeken
Sluit dit zoekvak.

TV Noord mag mogelijk FC blijven tonen op maandag

FC Groningen-directeur Nijland verwacht dat de regionale publieke zender TV Noord de komende vijf jaar op maandagavond beelden mag blijven tonen van wedstrijden van FC Groningen. Maandag werd bekend dat de NOS de komende vijf jaar de uitzendrechten heeft van samenvattingen van eredivisiewedstrijden. De commerciële zenders vissen dus achter het net en zij wilden dat de regionale omroepen pas op donderdagavond wedstrijdbeelden zouden uitzenden.

FC Groningen is content met het resultaat, want de clubs krijgen net zoveel als de afgelopen seizoenen, te weten 68 miljoen euro per jaar. Van dat bedrag betaalt de NOS 21 miljoen euro voor de samenvattingen. Verder komt er een eigen betaalkanaal van de Eredivisie CV, waarin de clubs zijn vertegenwoordigd. Via dit kanaal worden live-wedstrijden uitgezonden en dat levert de clubs minimaal 47 miljoen euro op. [Radio.NL/RTVNoord]

Gerelateerde berichten