Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Voetbalrechten: kabelexploitanten teleurgesteld

De kabelexploitanten hebben teleurgesteld gereageerd op de uitkomst van de bieding op de voetbalrechten. Zesko Holding en CanalDigitaal vinden dat hun bod voor zowel de clubs als de televisiekijker de beste keus zou zijn geweest. “We feliciteren de NOS met de gunning en de Eredivisie CV met haar voornemen een eigen kanaal op te richten, maar vinden het jammer dat de ECV niet heeft gekozen voor onze aanbieding”, zegt een woordvoerder van de samenwerkende kabelaars tegen het ANP.

“Ons bod gaf de clubs een reële financiële basis met een forse groeimogelijkheid en hield rekening met de belangen van de betrokken partijen.” Zesko Holding en CanalDigitaal hopen alsnog een rol te kunnen spelen in de ECV-plannen voor een eigen betaalkanaal, waarop voetbalduels live worden uitgezonden.

Programmadirecteur Erland Galjaard van RTL4 leek niet heel teleurgesteld over het feit dat zijn tv-zender de voetbalsamenvattingen kwijt raakt aan de NOS. ‘Het is jammer, maar we zijn gewend aan een programmering zonder voetbal.’

De samenvattingen van de eredivisiewedstrijden zijn vanaf komend voetbalseizoen weer te zien bij de NOS voor een periode van vijf jaar. De publieke omroep legde ook beslag op de radiorechten. De ECV sloot een vijfjarig contract met de NOS en betaalt in totaal 21 miljoen euro per jaar. De clubs introduceren vanaf komend seizoen een eigen televisiekanaal waarop de live-wedstrijden van de eredivisie te zien zijn. [Adformatie/Radio.NL]

Gerelateerde berichten