Search
Close this search box.

Website film Wilders in de lucht

De website waarop de omstreden film van Geert Wilders wordt uitgezonden is sinds woensdagochtend online. Naast een koran met gouden siertekens staat de titel ‘Fitna’ in letters die lijken te vlammen. Verder beperkt fitnathemovie.com zich vooralsnog tot een bescheiden tip van de sluier: meer dan ‘Geert Wilders presents’ en ‘Coming soon’ staat er niet.

Vijdag liet Wilders weten dat zijn antikoranfilm af is en dat ‘Fitna’ deze maand wordt uitgezonden. Dat gebeurt in ieder geval op internet, maar de maker zei nog in onderhandeling te zijn met een aantal omroepen. De titel heeft meerdere betekenissen. Wilders zelf houdt het op ‘beproeving’.

Vorige week verzocht minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen (CDA) Wilders om de film niet uit te zenden. Premier Jan Peter Balkenende (CDA) ging niet zo ver. Wel deed hij namens het kabinet een klemmend beroep op Wilders om zich bewust te zijn van de gevolgen die zijn film zou kunnen hebben. Balkenende sloot daarbij aanslagen, een olieboycot en slachtoffers niet uit. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten