Zoek
Sluit dit zoekvak.

‘Buitenlandse journalisten in Zimbabwe opgepakt’

De Zimbabwaanse politie heeft een hotel in Harare omsingeld en drie of vier buitenlandse journalisten opgepakt. Dat heeft een bron in het hotel gezegd. De New York Times zei dat correspondent Barry Bearak tot de arrestanten behoort. Details waren niet bekend. De politie viel ook een kantoor van de oppositie in een hotel in Harare binnen, zei een oppositiewoordvoerder tegen het persbureau AP.

De woordvoerder zei dat dit het begin is van een grootschalige operatie tegen de oppositie. Niemand werd bij de inval in het kantoor gearresteerd. De oppositie zegt de presidentsverkiezingen van zaterdag te hebben gewonnen, maar president Robert Mugabe zegt klaar te zijn voor een tweede ronde. De uitslag is nog niet bekendgemaakt. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten