Problemen rondom overname Clear Channel blijven

De soap met rechtszaken rondom de overname van Clear Channel blijft doorgaan. Nog steeds staan het Amerikaanse mediaconcern en de nieuwe eigenaars, Bain Capital en Thomas H. Lee Partners, lijrecht tegenover de zes banken die de overname moeten financieren. Momenteel wordt er dan ook over en weer met aanklachten en rechtszaken geslingerd.

Vorig jaar september kwam er eindelijk groen licht voor investeringsmaatschappijen Bain Capital en Thomas H. Lee Partners om Clear Channel over te nemen. Na bijna een jaar van onderhandelingen besloten de meeste aandeelhouders akkoord te gaan met een bedrag van $39.20 per aandeel.

Het was de bedoeling dat de gehele overname op 31 maart 2008 afgerond zou zijn. Echter, sinds een paar weken is er fikse onenigheid ontstaan tussen de zes banken die de overname moeten financieren (Citigroup, Credit Suisse Group, Deutsche Bank AG, Morgan Stanley, Royal Bank Of Scotland en Wachovia) en de twee investeringsmaatschappijen die Clear channel willen overnemen. De partijen zijn het niet eens over de voorwaarden voor de financiering en dus willen de banken eigenlijk onder de afspraak uit. Dit tot groot ongenoegen van Bain Capital, Thomas H. Lee Partners en Clear Channel.

Eind vorige maand besloten Bain Capital, Thomas H. Lee Partners en Clear Channel naar de rechter te stappen om de banken zo te dwingen mee te werken aan de overname. En met succes, want de State Court van Texas stelde hen in het gelijk. De banken zelf besloten het er echter niet bij te laten zitten en eisten dat de zaak herbehandeld zou worden door de federale rechtbank van Texas. Deze besloot echter om de zaak terug te wijzen naar de State Court.

Ondertussen besloten de banken ook naar de State Court van New York te stappen. Zij eisen dat de zaak die Bain Capital, Thomas H. Lee Partners en Clear Channel tegen hen aan heeft gespannen ontvankelijk verklaard wordt, zo meldt Reuters. Op 5 mei wordt uitspraak gedaan in deze zaak.

Inmiddels lijken ook een aantal grote aandeelhouders van Clear Channel, waaronder Highfields Capital, het gesteggel tussen de banken en Bain Capital en Thomas H. Lee Partners. Mochten de banken niet akkoord gaan met de financiering van de overname, dan dreigen de grote aandeelhouders de samenwerking met de banken geheel op te zeggen, zo meldt de New York Post.

Mochten de banken overigens hun gelijk halen bij de rechtbank en de overname van Clear Channel niet doorgaan, dan moeten Bain Capital en Thomas H. Lee Partners een bedrag van $500 miljoen betalen aan Clear Channel. Voor de banken ligt dit bedrag nog hoger. Als zij onder de afspraak met Bain Capital en Thomas H. Lee Partners uit willen gaat het $600 miljoen kosten. [RS/Radio.NL]

Gerelateerde berichten