Zoek
Sluit dit zoekvak.

Candlelight vanaf maandag terug op de radio

Het legendarische radioprogramma Candlelight is vanaf maandag terug op de Nederlandse radio bij 100%NL. Candlelight, een radioprogramma met romantische gedichten van luisteraars, is te horen van zondag tot en met donderdag van 23.00 tot 24.00 uur op het landelijke radiostation 100%NL en wederom gepresenteerd door de 63 jarige Jan van Veen.

Jan van Veen zal vijf dagen per week zijn te horen zijn bij 100%NL. De rest van de programmering blijft nog even non-stop, afgewisseld met items over nieuws, entertainment en lifestyle. Ron Sterrenburg, Programma Directeur van 100%NL: “Dit wordt gewoon een groot succes, het is een legendarisch radioprogramma. Ik ben er heel blij mee.”

Jan van Veen: “Ik hoop dat al diegenen die mij erom hebben gevraagd ook echt gaan luisteren”, stelt de radiopresentator. Aan de zender zal het het volgens hem niet liggen. “Daar heb ik een goed gevoel over.” Hij vindt de overstap van een zender als Skyradio naar een radiostation dat alleen muziek van Nederlandse bodem draait niet vreemd. De 63-jarige presentator ziet 100%NL als een zender met veel potentie. “Het hoort eigenlijk aan de top van de radiozenders”, meent hij. “Het is daarom fijn dat het nu meer onder de aandacht gebracht wordt.”

Jan van Veen
Jan van Veen begint zijn radiocarrière in 1964 bij de zeezender Radio Veronica, waar hij in 1968 programmaleider wordt. In 1970 vertrekt hij daar na een meningsverschil, waarna hij overstapt naar de grootste concurrent van Veronica: Radio Noordzee Internationaal.

Zowel bij Veronica als bij Radio Noordzee Internationaal presenteert hij onder andere ‘Jan en Alleman’, ‘Hits uit zee’ (verzoekplaten programma voor middelbare scholieren), ‘De Top 40’ en ‘Alle remmen los’, maar hij wordt vooral bekend dankzij zijn programma ‘Candelight’, waarin Jan gedichten van luisteraars voorleest en romantische muziek draait. Eind jaren ’75 vertrekt hij naar de AVRO, waar hij tot 1991 ‘Candlelight’ presenteert op Hilversum 3, later Radio 3.

Tot 30 januari 2003 was Jan werkzaam bij Sky Radio, waar hij als enige presentator van het station ‘Candlelight’ presenteerde van zondag tot en met donderdag van 23:00 tot 24:00. Skyradio wilde het radioprogramma niet meer hebben op het commerciële radiostation. Daarnaast is Jan al jarenlang eigenaar van Candlelight, een importgroothandel in alles wat je maar aan je voeten kan dragen, dus beenbekleding. Op Valentijnsdag 14 februari 2008 lanceerde hij zijn eigen datingsite. [Radiowereld.NL]