Radio 227 begrijpt advies Programmaraad Eemland niet

De programmaraad Eemland (Amersfoort en omstreken) heeft besloten om Radio 227 niet meer te adviseren. Het negatieve oordeel is voor Radio 227 onbegrijpelijk evenals het aanwijzen van een tweede Duits klassiek kanaal als vervanger. Radio 227 zat de vorige keer in het advies ‘overige zenders maar dit keer kwam bij behandeling van de zenders kritiek los over Radio 227.

De kwaliteit zou te wisselend zijn en het enthousiasme zou niet worden uitgestraald voor de bedoelde oudere doelgroep. Daarom wordt Radio 227 nu in het voorstel vervangen door NDR Kultur, een radiozender die volgens de Programmaraad Eemland oudere luisteraars meer aanspreekt.

Radio 227 vindt dit onbegrijpelijk en begrijpt de mening over haar radiostation niet en nog minder wat NDR Kultur, wat de Noord Duitse variant van het tevens geadviseerde WDR 3, toevoegt aan het pakket. Een vrijwel identieke zender met grote programmatische overlap.

Radio 227 zal reageren op het concept-advies en is inmiddels begonnen om actie te ondernemen. Een definitief besluit moet nog worden genomen maar Look Boden van Radio 227 laat Radio.NL weten zeker nog één keer bij hen op bezoek te gaan. [JHV/Radio.NL]

Gerelateerde berichten