(gast)column Column Eline la Croix: Waar blijft het radiofeminisme?

Radio.NL Opinie vraagt om de mening van radiomakers! Naast onze reguliere columns vragen we nu een aantal mensen uit de media naar hun opinies. De komende tijd zal een aantal (gast)columns voorbij komen waarin spraakmakende mensen aan het woord komen. Onder meer Ignas Kuppens (Keizerstad FM) en Dave Leusink zullen hun mening geven over de mediawereld. Vandaag is het woord aan Eline la Croix. Voorheen was ze o.a. werkzaam bij 3FM, FunX, 747AM en 100%NL. Momenteel is ze te horen bij Decibel.

Toen ik een jaar of 8 geleden mijn eerste schreden in radioland zette, waren er zeer weinig vrouwen op de radio. Ik dacht toen:”Dat zal wel snel veranderen”. Maar wat schertst mijn verbazing, nog steeds is het een onderwerp wat genoeg stof tot nadenken geeft om er vervolgens bijvoorbeeld een stukje over te schrijven. Vrouwen op de (music driven) radio. Of eigenlijk het gebrek ervan. Ja natuurlijk, ze zijn er wel, ergens, bijna verborgen. Ze zijn er ook altijd geweest, net als travestieten, gastarbeiders, BOM-moeders en andere minderheden. Want dat zijn ze, een minderheid.

Als minderheid moet je, vind ik, je voordeel daarmee doen. Als ik een man was geweest was mijn weg naar de landelijke radio veel langer geweest, daar ben ik van overtuigd. En nee, ik heb geen oneerbare voorstellen gehad. Lees hier de complete column.