Zoek
Sluit dit zoekvak.

Klachten over ‘astroprogramma’s’ welkom bij SP

Mensen met klachten over zogenoemde astroprogramma’s kunnen deze vanaf woensdag deponeren bij een meldpunt van de SP. Volgens SP-kamerlid Jan de Wit misleiden dergelijke programma’s met zweverige voorspellingen radeloze mensen, die met ernstige problemen kampen. De socialisten hebben het meldpunt ‘Sterrenbeeld Melkkoe’ gedoopt.

Bellers worden belazerd
In astroprogramma’s bij SBS6 kunnen mensen tegen betaling spiritueel advies vragen. Ook kunnen kijkers een duur sms-abonnement nemen op toekomstvoorspellingen en gezondheidsadviezen. “Deze bellers worden via allerlei trucs op achterbakse wijze belazerd, net als eerder met de belspellen gebeurde”, zegt De Wit. “Dat kan gewoon niet. Ook deze praktijken moeten van de buis.” Daarom heeft de SP nu het meldpunt ‘Sterrenbeeld Melkkoe‘ opgezet.

Marco Verhagen: “Ik twijfel er ook wel eens aan”
Marco Verhagen, presentator van het RTL-programma Astrotijd Vips, herkent zich natuurlijk niet in de zienswijze van de socialist. In zijn tv-programma krijgen BN’ers live een consult van een ‘gediplomeerd astrologe’. “Mensen kunnen inderdaad bellen, maar daar kiezen ze zelf voor. En mijn ervaring is dat de uitspraken van de astrologe vaak ook kloppen”, zegt Verhagen. “Maar er zijn ook programma’s waar op basis van alleen de stem een advies wordt gegeven, daar twijfel ik ook wel eens aan. Maar ook daar is het een eigen keuze om te bellen.” [Radio.NL/Novum]

Gerelateerde berichten