Search
Close this search box.

Media toch welkom bij aanbieding Deltarapport

Andere media dan de NOS mogen er toch bij zijn als premier Jan Peter Balkenende (CDA) woensdag een belangrijk rapport in ontvangst neemt over Nederland en de stijgende zeespiegel. Dat heeft een woordvoerder van de Deltacommissie, die het rapport heeft opgesteld, vrijdag gezegd.

De aanbieding zou plaatsvinden in het Catshuis, de ambtswoning van Balkenende. Omdat daar maar beperkt plaats is, zou alleen de NOS worden toegelaten. Die omroep zou de aanbieding rechtstreeks uitzenden. Journalisten van andere media mochten elders in een zaaltje naar de televisie kijken en pas later vragen stellen.

Na protest van de vereniging van parlementaire journalisten, de Parlementaire Persvereniging (PPV), is het programma gewijzigd. De aanbieding vindt nu plaats in een zaal in een hotel in de buurt van het Catshuis. Alle media zijn welkom. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten