Sky Radio Hessen gaat verder als BOB [Update]

Sky Radio in de Duitse deelstaat Hessen heeft vanochtend (dinsdag) het roer omgegooid. Het station gaat nu met een pop-rock format verder als BOB. Met de wijziging hopen de Telegraaf Media Group (TMG) en Regiocast de zender eindelijk op de kaart te zetten in Hessen.

Al enkele weken gaan de geruchten dat er grote veranderingen op komst waren bij Sky Radio in Hessen. Sinds de start in december 2001 is het Sky Radio in Hessen nog niet gelukt om het succes in Nederland te evenaren. Het marktaandeel is nooit boven de 2% uitgekomen. Ook het schrappen van het non-stop format en het invoeren van gepresenteerde programma’s heeft niet geholpen.

Begin juli werden de eerste tekenen van de grote veranderingen bij Sky Radio zichtbaar. Veel programma’s werden geschrapt en vervangen door non-stop muziek. Afgelopen vrijdag werd geheel overgeschakeld naar non-stop muziek. Sinds zaterdag werden ook alle luisteraars geïnformeerd over de veranderingen. Alle jingles van Sky Radio werden van de zender gehaald en vervangen door promo’s die ‘grote veranderingen vanaf dinsdag’ aankondigen. Volgens het station zou er iets nieuws komen, dat er tot nu toe nog niet op de radio was.

Vanochtend (dinsdag) klokslag 7 uur was het dan zover en mocht voormalig NDR 2 presentator Oli Peral de geboorte van BOB inluiden. BOB staat voor ‘Best Of the Best’ en draait ‘Hessen Rock ’n Pop’. De eerste plaat die gedraaid werd op BOB was ‘Hells Bells’ van AC/DC. Andere artiesten die op de playlist van het station staan zijn: U2, Queen, New Order, Blur, Oasis, Depeche Mode, Wir sind Helden, R.E.M, Coldplay en die Ärzte.

Naast Oli Peral, die de ochtendshow presenteert, zullen ook Leslie Hodam, Daniel Ebert en Rik ‘Der alte Ami’ De Lisle achter de microfoon plaats nemen. Laatstgenoemde is sinds vorige week ook elke avond te beluisteren via rs2 in Berlijn.

Om BOB op te zetten zijn TMG en Regiocast in zee gegaan met Broadcast Programming & Research (BP&R). Eerder was dit bedrijf al verantwoordelijk voor de start van Virgin Radio in Italië. [RS/Radio.NL]

Update
Beluister hier de overgang van Skyradio naar Bob