Search
Close this search box.

Virgin Radio landt in Toronto

Inwoners van de Canadese stad Toronto kunnen nu ook luisteren naar Virgin Radio. Sinds afgelopen maandag gaat de popzender 99.9 Mix FM (CKFM) door het leven als Virgin Radio 99 9. Eigenaar Astral Media heeft hiervoor een overeenkomst gesloten met Richard Branson, eigenaar van het merk Virgin. Het format van het station is niet gewijzigd, wel zijn er nieuwe programma’s gekomen.

Na 17 jaar heeft Mix FM de ether van Toronto verlaten. Het station zag in 1991 het levenslicht onder de naam Mix 99.9. Enkele jaren geleden werd de naam gewijzigd in 99.9 Mix FM en werd het station gekocht door Astral Media. Begin deze maand verdween de naam Mix FM langzaam van de zender. Daarnaast haalde het station een legendarisch ochtendduo terug op de radio: Jay Michaels en Billi Holiday, beter bekend als het duo ‘Mad Dog & Billie’. Jarenlang presenteerden zij samen de ochtendshow op stations als Kiss 92FM en 98.1 CHFI.

Sinds afgelopen maandag 16 uur gaat Mix FM Toronto door het leven als Virgin Radio 99 9. Het format is grotendeels hetzelfde gebleven, maar de programmering is deels gewijzigd. Nieuw is dat Chris Biggs en Taylor Kaye het spitsprogramma ‘The Rush’ tussen 16 en 18 uur presenteren. Tevens is Ryan Seacrest toegevoegd aan de programmering. ‘On air with Ryan Seacrest’ zal elke avond tussen 19 en 22 uur worden uitgezonden.

Voor het gebruik van de naam Virgin radio heeft Astral Media een overeenkomst gesloten met zakenman Richard Branson, eigenaar van het merk Virgin. Eerder al zorgde dit ervoor dat Virgin radio zijn vleugels spreidde naar Italië, Frankrijk, India en Dubai. In het Verenigd Koninkrijk daarentegen zal Virgin Radio binnenkort gaan verdwijnen. Het station werd onlangs verkocht, waardoor de eigenaar op zoek moet naar een nieuwe naam voor het station. Branson zelf heeft echter al plannen om zelf weer van start te gaan met een Virgin Radio in het Verenigd koninkrijk, zoals hij in 1993 al eerder deed. [RS/Radio.NL]

Gerelateerde berichten