Search
Close this search box.

Verkiezing Gouden Televizier-Ring en Gouden RadioRing

De verkiezing van de belangrijkste televisieprijs van Nederland, Gouden Televizier-Ring, gaat weer van start. Vanaf dinsdag (2 september) om 10.00 uur ’s ochtends tot vrijdag 26 september bepaalt het publiek via de website Televizier.nl welk tv-programma, welke presentatrice en presentator en welk jeugdprogramma dit jaar een prijs verdienen. Nieuw is de prijs voor aanstormend talent, de Televizier Talent Award.

De prijzen worden op 24 oktober uitgereikt tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Het televisiegala van het jaar wordt op deze dag ook live uitgezonden.

Gouden Televizier-Ring
Vorig jaar won het programma ‘De wereld draait door’ de Gouden Televizier-Ring. Anita Witzier en Paul de Leeuw werden verkozen tot tv-persoonlijkheden van het jaar en kregen beiden de Zilveren Televizier-Ster. Het Huis Anubis won de Gouden Stuiver voor het beste jeugdprogramma. Omdat er tegenwoordig veel presentatietalent aan het doorbreken is, heeft men ook een publieksprijs in het leven gebracht: de Televizier Talent Award.

Gouden RadioRing
Tegelijkertijd start ook de verkiezing van de Gouden RadioRing 2008. Ook deze verkiezing verloopt via de website Televizier.nl. Het publiek bepaalt welk radioprogramma, welke presentator en presentatrice en welk radio-evenement een prijs moeten krijgen. Deze prijzen worden eveneens op 24 oktober uitgereikt, ’s middags in het radioprogramma Schiffers FM op Radio 2.

Het Theater van het Sentiment greep vorig jaar de Gouden RadioRing voor het beste radioprogramma. Het Gouden Radio Oortje voor het beste radio-evenement werd gewonnen door Top 2000. Giel Beelen en Claudia de Breij werden verkozen tot de populairste radiopresentatoren en verdienden daarmee beiden de Zilveren RadioSter.

Het publiek kan tot 26 september stemmen op alle prijzen waarna begin oktober de genomineerden bekend worden gemaakt. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten