Search
Close this search box.

VID verzorgt verkeersbulletins op Omroep Brabant

De VerkeersInformatieDienst (VID) verzorgt voortaan de verkeersbulletins op Omroep Brabant radio. Tijdens de spits zullen de bulletins grotendeels door de filelezers van de VID gelezen worden, terwijl buiten de spits de presentatoren van Omroep Brabant de informatie zelf voorlezen. De start van de VID op Omroep Brabant viel overigens samen met het tienjarig jubileum van de verkeersdienst.

Tot afgelopen weekend werd de verkeersinformatie op Omroep Brabant verzorgd door de ANWB. Jarenlang werden de bulletins dan ook rechtstreeks vanuit het zenuwcentrum van de toeristenbond in Den Haag. In april 2006 stopte de ANWB echter grotendeels met het live lezen van de fileberichten. Op Omroep Brabant werd destijds zelfs nog actie gevoerd tegen het verdwijnen van de live gelezen filebulletins. Echter tevergeefs, want de presentatoren van Omroep Brabant lezen sindsdien de meldingen zelf voor op de radio.

Sinds afgelopen maandag zijn de traditionele live gelezen verkeersbulletins echter weer terug op Omroep Brabant. Deze worden nu verzorgd door de VID. Tijdens de spits, om kwart over en kwart voor het hele uur, zal een filelezer van de VID te horen zijn op het radiostation. Buiten de spits zullen de presentatoren van Omroep Brabant de meldingen zelf voor blijven lezen, maar deze informatie zal wel aangeleverd worden door de VID.

Tegelijkertijd met de start op Omroep Brabant vierde de VID ook zijn tienjarig jubileum. Op 1 september 1998 ging namelijk het eerste filebulletin van de verkeersdienst de lucht in, nadat het KLPD in Driebergen was gestopt met deze service. Inmiddels verzorgt de VID de verkeersinformatie voor het RTL Ontbijtnieuws, alsmede aan een groot aantal radiostations waaronder Radio 538, Q-music, Radio Veronica, Radio Noord-Holland, Radio M Utrecht, Omroep Flevoland, Keizerstad FM, HotRadio Plus en Radio 8FM. [RS/Radio.NL]