Het ‘grote’ Radio.NL eindejaarslijstjes overzicht

Met nog anderhalve maand te gaan, is het jaar 2008 alweer bijna voorbij. Vele radiostations in Nederland maken zich dan ook weer op voor hun traditionele eindejaars- of themalijst. Net als voorgaande jaren zal Radio.NL ook dit jaar radioluisterend Nederland tegemoet komen, door een overzicht te geven van deze lijsten. Vandaag de eerste editie van ‘Het grote Radio.NL eindejaarslijstjes overzicht’. De komende weken zal dit overzicht regelmatig aangevuld en bijgewerkt worden.

Q-Top 1000 (vanaf 1 december)
Q-music trapt op 1 december af met de Q-Top 1000. Vijf dagen lang zal het radiostation de 1000 grootste Q-hits draaien. Welke platen dit zijn wordt natuurlijk door de luisteraars bepaald. Stemmen kan nu via de website van Q-music.

Brabantse Top 50 (vanaf 7 december)
Een aantal lokale radiostations in Noord-Brabant zullen ook dit jaar de Brabantse Top 50 gaan uitzenden. Via de website BrabantseOmroepen.nl kunnen luisteraars kiezen uit 100 platen in het Brabants dialect. De vijftig platen met de meeste stemmen komen uiteindelijk in de Brabantse Top 50.

Top 4000 (vanaf 8 december)
Radio 10 Gold zal voor het vierde jaar op een rij de Top 4000 gaan uitzenden. Deze lijst bevat de vierduizend grootste hits uit 40 jaar Top 40 en is te beluisteren vanaf 8 december. De ontknoping volgt op oudejaarsdag. Meer info op Radio10Gold.nl.

Veronica Top 1000 Allertijden (vanaf 14 december)
Radio Veronica zal ook dit jaar weer de ‘Veronica Top 1000 Allertijden’ uitzenden. Dit jaar zal de lijst worden uitgezonden van zondag 14 tot en met zaterdag 20 december, een week later dus dan vorig jaar. Toen stond U2 met ‘One’ op één, gevolgd Guns ’N Roses en Queen. Voor de lijst van dit jaar kan nog tot en met 1 december gestemd worden via RadioVeronica.nl.

Winterse 50 (vanaf 19 december)
Een flink aantal lokale omroepen in Nederland en Vlaanderen pakken ook dit jaar weer uit met de Winterse 50. De Winterse 50 is een hitlijst met de 50 lekkerste hits voor de winter. En daarbij gaat het niet alleen om kerstplaten, maar juist ook veel platen die je dat speciale wintergevoel geven. De lijst zal tussen 19 en 31 december te horen zijn bij de diverse radiostations. Een overzicht hiervan is te vinden op Winterse50.nl. Via deze site kan binnenkort ook gestemd worden voor de lijst.

Noord-Hollandse Top 100 (24 december)
Radio Noord-Holland zal ook dit jaar weer de Noord-Hollandse Top 100 uitzenden. Deze lijst met louter artiesten uit Noord-Holland, zoals BZN, Gerard Joling, Jan Smit en Nick & Simon, zal de dag voor kerst (24 december) te horen zijn. Naast vaste presentatoren van de omroep, zoals Anne van Egmond, Hans van Willigenburg en Leo Driessen, zullen ook André van Duin, Jan Smit en Angela Groothuizen plaatsnemen achter de microfoon. Stemmen voor de lijst kan nog tot 14 december via RTVNH.nl

Top 2000 (vanaf 26 december)
De Top 2000 van Radio 2 viert dit jaar zijn 10e verjaardag en dus is het tijd voor een speciale editie. In plaats van dat de luisteraar gevraagd wordt naar zijn of haar favoriete platen, zal Radio 2 de speciale Jubileum Top 2000 gaan uitzenden, waarbij alle stemmen van de afgelopen 9 jaar bij elkaar zullen worden opgeteld. Deze lijst zal van 26 tot en met 31 december worden uitgezonden.

Radio4Daagse (vanaf 28 december)
De laatste vier dagen van het jaar draait Radio 4 weer klassiek op verzoek. Voor het zesde jaar op een rij kunnen luisteraars hun favoriete stukken doorgeven via Radio4.nl. Tevens kunnen luisteraars ook een verhaal of anekdote aan het verzoek toevoegen. Dit kan overigens nog tot en met 5 december. Het uiteindelijke resultaat is van 28 tot en met 31 december te horen in de Radio4Daagse.

Top 227 (27 en 28 december)
Het regionale kabelstation Radio 227 zal op 27 en 28 december weer de Top 227 gaan uitzenden. Luisteraars kunnen nu stemmen voor de lijst. Kijk voor meer info op Radio227.nl

Alle 50 Goud (31 december)
Ook RTV Noord is dit jaar weer vertegenwoordigd met ‘Alle 50 Goud’. Het is alweer voor de tiende keer dat deze lijst wordt uitgezonden door de regionale omroep voor Groningen. In Alle 50 Goud staan de beste vijftig liedjes aller tijden in het Nederlands of een streektaal volgens de luisteraars en kijkers van RTV Noord. Zowel Radio Noord als TV Noord zullen de lijst op oudejaarsdag uitzenden. Meer info is te vinden op Alle50Goud.nl

Buitenland
In Vlaanderen start Donna aanstaande maandag (17 november) met haar afscheidsspektakel. Zoals inmiddels bekend is, zal de zender op 4 januari stoppen met uitzenden. Daarom komt Donna met de langste hitlijst die ooit op de Vlaamse radio is uitgezonden: De Donna Top 5000. Meer info op Donna.be

Lijst gemist?
Zendt uw radiostation ook een lijst uit aan het eind van het jaar en staat deze er nog niet tussen? Geef het dan door aan Radio.NL. [RS/Radio.NL]

Gerelateerde berichten