Erik de Zwart: Radio Veronica wordt weer een stoere zender

Als het aan Erik de Zwart ligt wordt Radio Veronica weer een stoere zender. En niet alleen voor mannen, maar ook voor vrouwen. Dit zegt de radiodeejay en kersverse station director van het radiostation in De Telegraaf. Radio Veronica zag het marktaandeel het afgelopen jaar flink dalen, doordat het radiostation moest verjongen van de directie.

Volgens De Zwart is het onterecht dat zijn voorganger Niels Hoogland de zwarte piet krijgt toegespeeld voor de tegenvallende luistercijfers: “Mijn voorganger had een onuitvoerbare opdracht. Hij moest verjongen en dat is bijna onmogelijk als je van de overheid nauwelijks recente muziek mag draaien. Aan onze frequentie zitten strenge voorwaarden. Belachelijk, maar dat is nu eenmaal zo.”

Vanwege de verjonging werd middagdeejay Rob van Someren op straat gezet en werd er meer recentere muziek gedraaid op de zender. De luisteraars van Radio Veronica konden dit echter minder goed waarderen, wat voor sterk dalende luistercijfers zorgde.

Sinds het aantreden van De Zwart zijn er al de nodige wijzigingen doorgevoerd om de luistercijfers weer te laten stijgen. “De luisteraars moeten weer thuiskomen op Radio Veronica. Radio Veronica wordt weer een stoere zender, voor mannen én vrouwen, met de beste hits uit ’80’s en ’90’s en een knipoog naar de zero’s, maar ook naar de ’70’s.

Muziek die mensen tussen de 30 en 55 jaar kunnen meezingen, -fluiten of -neuriën, in een sfeer die daarbij past. Ook dankzij onze deejays, zoals Jeroen van Inkel, Patrick Kicken, Rick van Velthuysen, Ben Liebrand en Erik de Zwart natuurlijk.”

Inmiddels is er flink gesleuteld aan de muziek en is het aantal platen dat op Radio Veronica gedraaid wordt al verdubbeld. Tijdens de avonduren gaat de landelijke radiozender meer Nederlandse pop/rock draaien.”Inclusief optredens: “Muziek maar ook stand-up comedy. Er is zoveel creativiteit in Nederland”, aldus De Zwart.

“We gaan op eigentijdse wijze terug naar de wortels van het oude Veronica, rebels en eigenwijs. Want laten we wel wezen: Veronica is The Original, de voorloper van haast alle huidige Nederlandse radiostations.” [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten