Kort media nieuws: maandag 12 augst 2002

[09.00 uur]
Goedemorgen.

De rechtstreekse televisieuitzending van de eerste zitting in het proces-Fortuyn heeft vrijdagochtend 440 duizend kijkers getrokken. Zowel NOS als RTL zonden het begin van de pro-formazitting rechtstreeks uit, met de tenlastelegging in de moordzaak en de presentatie van bewijs tegen verdachte Volkert van der G. ’s Middags volgde een opname van het tweede deel, waarin de rechter bepaalde welke getuigen zullen worden opgeroepen. De publieke omroep trok met 350 duizend kijkers de meeste aandacht; naar RTL 5 keken 90 duizend mensen.

,,God op alle zenders”, verkondigde EO-directeur A. de Boer tevreden bij de start van vorig tv-seizoen. Hij doelde daarmee op het feit dat zijn omroep in dat seizoen programma’s mocht leveren voor alle publieke netten. Komend seizoen is hij minder tevreden omdat zijn omroep, net als de IKON, nu niet welkom is op Nederland 3.

De Belgische publieke omroepen VRT en RTBF willen in navolging van de rechtstreekse uitzending van het proces tegen de van de moord op Fortuyn verdachte Volkert van der G., ook de rechtszaak tegen Marc Dutroux live brengen. Daartoe hebben de twee omroepen een verzoek ingediend bij het Hof van Beroep in Luik.

Wilt U op de hoogte worden gehouden van het laatste satelliet nieuws via email?
Wekelijks de nieuwste updates van satellietradio- en TV-stations, nieuwe TV- en radiostations via de diverse Europese satellieten, frequentiewisselingen en aandacht voor de Nederlandse radio- en TV-stations in het Nederlandse Canal Digital-pakket. Aanmelden voor deze nieuwsbrief kan via deze mailinglist

Bijna 10 miljoen Nederlanders van 10 jaar en ouder luisterden in de eerste 6 maanden van 2002 naar Sky Radio 100.7 FM. Dit blijkt uit de meest recente luistercijfers, die onderzoeksbureau Intomart onlangs bekend heeft gemaakt. Radio 538 bereikte zo’n 7,5 miljoen verschillende luisteraars en staat op de tweede plaats. De derde positie is voor Radio 1 met 7 miljoen luisteraars.

In Brussel is maandag 29 juli 2002 een adviesgroep opgericht die de regelgeving zal helpen coördineren voor de toewijzing van het radiospectrum binnen de Europese Unie. Dank zij de aanbevelingen van de “Radio Spectrum Policy Group” hoopt de Commissie tot een doeltreffender gebruik te komen van het radiospectrum dat recent vooral wordt gebruikt door de aanbieders van mobiele telefoondiensten.

Op zoek naar een leuke baan in de mediawereld? Wil je jezelf bewijzen? Ga dan op zoek naar je ideale werkgever bij onze vacatures! Regelmatig geupdate, dus actueel. Je kunt natuurlijk door de vacatures bladeren, maar je kunt jezelf ook laten vinden door een bedrijf!
Geef je daarvoor op bij ‘Biedt zich aan’, een nieuwe rubriek van Radio.nl. Hier kun je kort aangeven wie je bent en wat je kunt, en dit als korte advertentie bij ons achterlaten. Vervolgens kun je door organisaties gevonden worden. Simpel toch?

Op 2 september zal het televisiepakket in het UPC-verzorgingsgebied in Graafstroom, Liesveld en Sliedrecht wijzigen. In Graafstroom en Liesveld zal BBC 2 niet langer worden doorgegeven. Kindernet/Veronica zal worden toegevoegd aan het televisiepakket. Veronica heeft dan 77 % kabeldekking in Nederland. In Sliedrecht zal BBC World niet langer worden doorgegeven. Kindernet/Veronica en Tel Sell zullen worden toegevoegd aan het televisiepakket. TVE zal op een nieuwe frequentie doorgegeven worden. Kijk voor het nieuwe zenderoverzicht vanaf 2 september op UPC of bij Nickelodeon.

PCM-uitgeverij Crosspoints, bekend van het gratis carrièreblad Carp, gaat vanaf eind januari het eveneens gratis blad ‘1 punt 8’ uitbrengen. Het tijdschrift wil antwoord geven op financiële vragen die leven bij ouders, of bij ouders in spe.

De NMa heeft tijdens haar oriënterende onderzoek naar de positie en gedragingen van Endemol geen bewijsmateriaal gevonden waaruit blijkt dat de televisieproducent inbreuk heeft gemaakt op de Mededingingswet. Daarom heeft de NMa dit onderzoek afgesloten.
Aanleiding voor het onderzoek vormde een uitzending van actualiteitenprogramma Reporter. Hierin werd besproken over hoge kortingen die Endemol als grootverbruiker krijgt voor de afname van facilitaire diensten en die zij niet zou doorgeven aan haar afnemers, de televisiestations. Daarnaast werd Endemol in het programma beticht van koppelverkoop.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (eventueel anoniem via een invulformulier). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan Radio.nl of anoniem via deze pagina Alles is welkom.

Gerelateerde berichten