Selectieprocedure Veronica Radioschool gestart

De Veronica Radioschool heeft voor het komende schooljaar ongeveer 150 aanmeldingen gekregen van jongeren tussen de 16 en 25 jaar die zich hebben aangemeld voor het nieuwe schooljaar.

De radioschool is deze week van start gegaan met de voorselectie. Tijdens de selectiedagen wordt een definitieve Klas van 24 gekozen.

De algemene ‘jury’ bestaat uit Arjen Grolleman (Kink FM), Marjolein Dekkers (BNN / Omroep MAX), Jantien van Tol (Kink FM), Vincent de Lijser (Kink FM/Radio Veronica 103 FM), Rob Korver (Sky Radio), Hans Ragas (Kink FM), Dion Posdijk (Kink FM), Juri Verstappen (Radio Veronica 103 FM) en Maartje Glas (Veronica Radioschool).

Leerlingen die worden geselecteerd krijgen een uitnodiging voor de selectiedagen op 19, 20 en 21 juni, waar dan een definitieve Klas van 24 gekozen wordt gekozen.

Kandidaten voor de praktijkgerichte opleiding konden zich aanmelden voor één van de vakgroepen: Presentatie/DJ, Techniek/Vormgeving en Productie/Redactie. Eind augustus start de nieuwe groep studenten met haar opleiding aan de Radioschool. De leerlingen krijgen les in onder meer: muzieksamenstelling, co-presentatie (side kick), radio marketing, interview technieken, stembeheersing, Pro Tools montage, produceren van gasten en tekstschrijven radio.

Update
De leerlingen voor het nieuwe jaar zijn inmiddels bekend (zie foto). Dit zijn Bart Snelting, Carsten van Dijk, Ferdi Smit, Frank van Raan, Jannick Benschop, John Molenaar, Jolanda van Duyvenbode, Joost Strootman, Koen Hansen, Lauren Vriens, Lex Gaarthuis, Lex Landeweerd, Lianne Bruins, Maarten Kleinsman, Marco Kerk, Martijn Middel, Michael Blijleven, Nadya Sewradj, Pim Siegers, Ruben Pol, Saskia van Huijgevoort, Thom van Veghel, Tjeerd van den Elsen en Yoran Kipping.[Radiowereld.NL]