Search
Close this search box.

Pirate BBC Essex keert terug

De Engelse lokale radiozender BBC Essex herdenkt met Pasen opnieuw de zeezenders met een eigen ‘piratenzender’. Onder de naam ‘Pirate BBC Essex’ zal de zender in april vier dagen lang uitzenden vanaf de LV18. Diverse populaire deejays van de oude zeezenders zullen hun medewerking verlenen aan het project, onder wie Dave Cash, Johnnie Walker en Tony Blackburn.

Dit jaar is het precies 45 jaar geleden dat populaire zeezenders als Radio Caroline en Radio London van start gingen. Beide stations hebben een belangrijke invloed gehad op hoe de Engelse radio vandaag de dag klinkt. En om deze ‘goede oude tijd’ te herdenken komt BBC Essex opnieuw met Pirate BBC Essex. Op goede vrijdag (10 april) 7 uur zullen de uitzendingen van start gaan. Deze zullen voortgezet worden tot en met tweede paasdag.

The legends returns…
Een aantal deejays van de toenmalige zeezenders zal ook te horen zijn op Pirate BBC Essex. Tot deze namen behoren Dave Cash (Radio London), Tom Edwards (Radio City en Radio Caroline), Keith Skues (Radio Caroline) en huidig BBC Radio 2 deejay Johnnie Walker (Swinging Radio England en Radio Caroline). Dit jaar zal ook Tony Blackburn (Radio Caroline en Radio London) van de partij zijn.

Oude tijden herleven
Om het gevoel van toen weer terug te halen zullen de uitzendingen van Pirate BBC Essex komen vanaf de LV18, een oud lichtschip dat voor de gelegenheid in de haven van Harwich ligt. Tevens zal het station geheel in stijl gaan uitzenden via de middengolf. Hiervoor zal Pirate BBC Essex gebruik maken van de middengolffrequenties van het lokale radiostation BBC Essex (729, 765 and 1530 AM). De reguliere uitzendingen van BBC Essex zullen dan alleen via FM en DAB te ontvangen zijn. En om luisteraars over de hele wereld te kunnen bereiken zal er toch nog een modern stukje techniek worden ingezet. Pirate BBC Essex zal namelijk ook via het internet te beluisteren zijn.

Het is niet de eerste keer dat BBC Essex de zeezenders herdenkt met een eigen piratenzender. In 2004 werd op gelijke wijze namelijk de start van de zeezenders herdacht. Een jaar later zond Pirate BBC Essex vier uur lang uit vanaf de Ross Revenge, die gebruikt werd voor de uitzendingen van Radio Caroline. In 2007 herdacht Pirate BBC Essex het van kracht worden van de ‘anti-piratenwet’, die de zeezenders verbood. [RS/Radio.NL]

Gerelateerde berichten