Radio deejay Froukje de Both adopteert lammetje

Onder grote mediabelangstelling heeft Radio 538 presentatrice Froukje de Both afgelopen maandag in de Rhedense Schaapskooi een lammetje geadopteerd. Ze heeft het lammetje Emma genoemd, naar haar dochtertje. Emma is één van de ruim 20 lammeren die tot nu toe zijn geboren. De kudde verwacht dit jaar zo’n 110 lammetjes in de Rhedense Schaapskooi op de Posbank.

De Rhedense Schaapskudde is een ouderwetse schaapskudde die in stand wordt gehouden via donaties in de vorm van adopties. De adoptie door De Both betreft dan ook een louter financiële adoptie, en daarom mag zij het pasgeboren lam niet mee naar huis nemen.

Froukje, die zelf vorig jaar december voor het eerst moeder werd van dochter Emma, kreeg wel een geboortekaartje mee.

Actrice Lieke van Lexmond adopteerde vorig jaar het eerste lam en gaf hem de naam Dean Moses. Eerder adopteerden onder anderen Ellemieke Vermolen en Caroline Tensen een lammetje in Rheden. [Radiowereld.NL]