Zoek
Sluit dit zoekvak.

Duitse deejay gaat voor wereldrecord radioprogramma maken

De Duitse radiodeejay Dominik Schollmayer gaat proberen het wereldrecord radioprogramma maken te verbreken. Maandagochtend (30 maart) is hij op Hit-Radio Antenne Niedersachsen gestart met ‘de langste ochtendshow ter wereld’. De deejay zal minimaal zeven dagen lang ononderbroken radio moeten maken om het huidige record van 168 uur te kunnen verbreken.

Na wekenlange voorbereidingen is de 26-jarige Schollmayer vanochtend om 6 uur gestart met zijn marathonuitzending. De komende zeven dagen zullen namelijk loodzwaar worden voor de deejay, want om het huidige record te verbreken, dient hij zich aan nogal wat regels te houden. Zo moet ‘Der Schollmayer’ live uitzenden. Daarnaast moet hij om de twee platen iets op zender zeggen. Platen die hij draait mogen niet langer dan zes minuten zijn.

Elk uur mag de deejay de studio gedurende vijf minuten verlaten om te pauzeren. Deze pauzes mogen echter opgespaard worden, zodat Schollmayer na een paar uur een langere pauze kan houden, om bijvoorbeeld te douchen of even kort te slapen. Hiervoor heeft de deejay de beschikking over een speciale camper, die voor de studio van Hit-Radio Antenne Niedersachsen in Hannover geparkeerd staat.

Als Schollmayer volgende week maandag om 6 uur nog uitzendt, dan heeft hij het huidige wereldrecord geëvenaard. Dit staat momenteel op naam van Dheena van Big 92.7 in India en bedraagt 168 uur. Hij verbrak in augustus 2008 het record van de Italiaanse deejay Stefano Venneri van Radio BBSI in Alessandria met 33 uur.

Dominik Schollmayer is sinds augustus 2006 te horen op Hit-Radio Antenne Niedersachsen. In eerste instantie in de middag, maar sinds vorig jaar zomer in de ochtend. De deejay vervangt namelijk vaste ochtenddeejay Bernd Lennert, die momenteel met een burn-out thuis zit.

De verrichten van Schollmayer zijn natuurlijk 24 uur per dag te volgen via Hit-Radio Antenne Niedersachsen, maar ook via een speciaal blog op de website van Antenne. [RS/Radio.NL]

Gerelateerde berichten