Zoek
Sluit dit zoekvak.

TV Oranje geeft de stijd op met 36.000 leden

TV Oranje heeft, met nog twee dagen te gaan, de hoop opgegeven een publieke omroep te worden. De nieuwe omroep van de Steenwijker ondernemer Ardesch heeft inmiddels 36.000 leden terwijl er 50.000 nodig zijn. De iniatiefnemers denken zelf dat ze veel te laat begonnen. “Het bleek dat de meeste leden kwamen binnen kwamen via artiesten en hun fanclubs, en die mensen moesten dan wat organiseren en die hadden daar te weinig tijd voor.”

In januari legde Ardesch het plan op tafel voor een publieke omroep met Nederlandstalige muziek. Daarna hebben artiesten geprobeerd via optredens leden te werven maar dat is niet voldoende gebleken. TV Oranje wil voor de nieuwe leden in het hele land evenementen organiseren zodat de omroep bij een volgende keer weer kan meedingen naar een plek in het publieke bestel. Wanneer dat is, is nog onduidelijk. De iniatiefnemers hopen dat ze nog een kans krijgen, als er wellicht een omroep uit het bestel moet stappen. [Rtvoost/Radio.NL]

Gerelateerde berichten