Search
Close this search box.

‘David Beckham overhandigt effecten library’

Radio zonder vormgeving is niet meer weg te denken. Elk radiostation in Nederland heeft zijn eigen jingles. Deze worden over het algemeen gemaakt door jinglebedrijven maar ook door radiostations zelf. Cue Creative uit Den Haag is één van de grootste in Nederland. Afgelopen woensdag bracht dit bedrijf haar tweede effecten library uit onder de titel; ‘F*cue2’. Omdat het 1 april was werd dit gedaan met een opmerkelijke actie bij diverse landelijke radiostations in Hilversum.

Hilversum stond op z’n kop op 1 april tijdens deze opvallende promotie actie. Speciaal uit Engeland was een bekende Engelse voetballer overgevlogen om de vormgevers van de grote radiostations van Nederland een bezoek te brengen. Veel vormgevers maken namelijk ook gebruik van effecten librarys.

Reden van dit bezoek was dus het verschijnen van een nieuwe effecten library, geproduceerd door het Haagse Cue Creative.

Het nieuws, dat het bezoek zou plaatsvinden op 1 april, was inmiddels bij enkele radiostations aangekomen en zorgde meteen voor lichte paniek. Deejays, vormgevers en persvoorlichters waren inmiddels druk aan het bellen om er achter te komen wat er zou gebeuren.

De tour maakte een start bij Q-Music, waar vormgever Mattie Valk vol trots de demo in ontvangst nam en poseerde met één van de bekendste sporters van de wereld, zou het voetballer David Beckham zijn?

De promotietour met diverse beveiligers, een cameraman en een fotograaf ging verder bij Slam FM, waar vormgever Niels de Koning ruw werd gestoord in een sessie. Na Slam FM ging de tour door naar Radio 2 in het AKN gebouw. Ook hier een warme ontvangst, passend bij Radio2, de marktleider van Nederland.

Inmiddels stond de telefoon roodgloeiend, want Radio 538 was toch wel benieuwd of ze later op de middag bezocht zouden worden door een lookalike of door de echte voetballer David Beckham. Het was immers 1 april. Bij aankomst bij 538 bleef het hek dan ook gesloten. De twijfel was omgeslagen in onzekerheid bij Radio 538 en men wist zich geen raad met dit bezoek.

Daarna volgde als laatste radiostation 3FM op het Mediapark. Bij de Coen en Sandershow kon men de humor van de 1 april actie ook inzien. Hier werd de demo van de nieuwe promotie cd overhandigd aan radiomakers Sander Lantinga en Coen Swijnenberg. Tot slot werden er nog enkele foto’s gemaakt in de studio bij 3FM. Binnenkort zullen de beelden van deze promotietour met lookalike David Beckham ook te zien zijn via deze website. Bekijk hier de foto’s van de promotietour. [Radiowereld.NL]