Nieuw beleid Radio Oost werpt vruchten af

Het vernieuwde beleid van RTV Oost heeft ertoe geleid dat Radio Oost in de periode maart / april de marktleiderspositie (in Overijssel) weer overgenomen heeft van Radio 2. Een betere balans tussen gesproken woord, een wat aangepaste muziekkeuze en enkele programmatische wijziging hebben volgens Radio Oost hun vruchten afgeworpen.

Nieuw beleid Radio Oost werpt vruchten af Directeur Marcel Oude Wesselink is verheugd over de resultaten. “We zien een gestage groei van ons marktaandeel. Dat zette eind vorig jaar in nadat we op werkdagen waren gestart met een nieuw lunchprogramma.

Sinds januari hebben we de regiobulletins verschoven naar het halve uur en de reclameblokken ingekort. Verder pakt de keus voor wat meer hedendaagse muziek en ook wat meer dialectnummers goed uit.”

Radio Oost laat met een marktaandeel van 14 %, Radio 2 (13,7 %) en Radio 538 (12 %) achter zich in de doelgroep 10+ in de regio Overijssel. [Radiowereld.NL]