Dolfijn FM komt met eigen magazine

Het radiostation Dolfijn FM op Curaçao lanceert binnenkort een eigen magazine, zo meldt de avondkrant ‘Amigoe’. De boodschap van het wekelijkse gratis Nederlandstalige tijdschrift moet zijn: ‘Voel je Goed’. Dolfijn FM Magazine brengt net als de zender een mix van muziek, entertainment en wat er leeft op het eiland.

Stationmanager Egon Sybrandy: “Een glossy magazine dat lekker weg leest en voldoende informatie geeft. Een blad met inhoud. Er verschijnen zo nu en dan nieuwe week- en maandbladen op de markt maar wij zijn, voor zover ik weet, het eerste radiostation dat hier met een magazine komt. Best wel uniek.”

Het radiostation liep al langer rond met plannen om ‘iets te doen met de vele informatie die elke dag in de programma’s aan bod komt’. “Vaak is dat eenmalig. In het magazine kunnen sommige onderwerpen beter uitgelicht worden. Maar in het blad komen ook compleet nieuwe onderwerpen aan de orde, zoals exclusieve interviews en actuele berichten.”

Uiteraard komt in Dolfijn FM Magazine ook de radiozender zelf ruimschoots aan bod. Informatie over nieuwe muziek, een portret van één van de Dolfijn FM-jocks, de Bright Top 40, de hitlijst van het station, én de Dolfijn FM Antillenhit. Het blad heeft ook een wekelijkse column. Voor het magazine heeft Dolfijn FM een grafisch vormgever en een hoofdredacteur aangetrokken.

Dolfijn FM is een Nederlandstalig radiostation dat uitzendt op Curaçao en Bonaire. Het station, te ontvangen op 97.3 FM, zendt vooral populaire muziek uit en brengt daarnaast kort wereldnieuws, nieuws uit Nederland en nieuws van de eilanden. Diverse (oud-)deejays van Nederlandse radiostations draaien er. Momenteel zijn onder meer Edo Peters, Maarten Schakel en Golden Earring-zanger Barry Hay op Dolfijn FM te horen. In het verleden presenteerden onder anderen Niek van der Bruggen, Erwin van der Bliek, Robin Velderman, Jules van Hest, Koen van Huijgevoort en Annemieke Schollaardt er programma’s. [RS/Radio.NL]