Zoek
Sluit dit zoekvak.

Knooppunt Kranenbarg live vanuit Frankrijk

Het radioprogramma Knooppunt Kranenbarg van Radio 2 rijdt op donderdag 4 juni mee met de vierde editie van de Alpe d’HuZes op de Alpe d’Huez in de Franse Alpen. Honderden wielrenners beklimmen deze legendarische, 1860 meter hoge berg om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. De meeste rijders hebben de ambitie de Alpe zes maal te beklimmen.

Vanaf dinsdag 2 tot en met vrijdag 5 juni doet presentator Bert Kranenbarg in zijn uitzending op Radio 2 live vanuit Frankrijk verslag van de voorbereidingen en de beklimming. Samen met de luisteraars, die deze week kunnen meebieden tijdens een bijzondere veiling, gaat Bert geld inzamelen. Zijn doel: minstens 100.000 euro.

Drie jaar geleden begon de Alpe d’HuZes als een klein initiatief met 66 deelnemers, waarmee drie ton werd opgehaald. Dit jaar hoopt de organisatie zes miljoen euro op te halen en zullen meer dan 150 teams en 150 individuele renners deze sportieve uitdaging aangaan. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten