Zoek
Sluit dit zoekvak.

Omroep Zeeland in financiële problemen

Omroep Zeeland, de publieke regionale zender uit Zeeland, heeft over het jaar 2008 een tekort van maar liefst 960.000 euro. Dit blijkt volgens Omroep Zeeland uit de voorlopige jaarrekening. Oorzaak zijn tegenvallende inkomsten uit reclame, lagere inkomsten uit sponsoring en programmabijdragen. Verder draagt de omroep nog de last van het vertrek van hoofdredacteur/ directeur Flip Feij.

Het vertrek van hoofdredacteur/ directeur Flip Feij kostte de omroep vorig jaar 325.000 euro extra. “Het tekort betekent niet dat de omroep in financiële problemen zit. Het kan worden opgevangen uit reserves”, aldus Omroep Zeeland.

Toch heeft de publieke zender de provincie wel om een injectie van 3 miljoen euro gevraagd. In juli krijgt de omroep te horen of ze daadwerkelijk steun van de provincie krijgt. “Maar zoveel geld kan en wil het provinciebestuur niet beschikbaar stellen”, aldus PZC. Hoeveel van het verlanglijstje mogelijk wordt ingewilligd, wordt in juli pas duidelijk. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten