Zoek
Sluit dit zoekvak.

Radio 1 rechtstreeks vanuit Apeldoorn

Radio 1 doet op 30 april rechtstreeks verslag van Koninginnedag 2009. De publieke nieuwszender is in Apeldoorn, de stad die de Koninklijke familie voor deze feestdag ontvangt. Vanaf 9.30 uur presenteren Sven Kockelmann en Ghislaine Plag de Koninginnedag uitzending, bijgestaan door presentator en royalty-deskundige Jeroen Snel van Blauw Bloed.

In de gezamenlijke uitzending van de KRO, EO en NCRV zal het NOS Radio 1-Journaal rechtstreeks verslag doen van de aankomst van de Koninklijke familie in Apeldoorn, van bijzondere gebeurtenissen en festiviteiten ter plaatse en van het eenmalig terugkerende defile.

Radio 1 staat verder stil bij de 100ste geboortedag van Prinses Juliana en zendt portretten uit van Pieter van Vollenhoven en Koning Willem IV. Verder is er veel aandacht voor de ambtsperiode van Koningin Beatrix en wordt de toekomst van de monarchie besproken. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten