Zoek
Sluit dit zoekvak.

Radiozender op TV breidt uit naar Los Angeles, Chicago en Washington

Het radiostation Pulse 87 zal binnenkort ook via de ether van Los Angeles, Chicago en Washington DC te ontvangen zijn. De dancezender van de Mega Media Group is sinds begin 2008 al via de ether in delen van New York City te ontvangen. Pulse 87 is echter een vreemde eend in de bijt, want het is eigenlijk geen radiozender, maar een televisiezender.

Sinds januari 2008 is Pulse 87 te ontvangen via de ether in New York City. Omdat er geen vrije radiofrequenties zijn, maakt het station gebruik van een analoog televisiekanaal. Het audiogedeelte van het analoge televisiekanaal 6 is namelijk gewoon op 87.74 MHz te ontvangen. Pal aan het begin van de FM-band dus. Ondanks dat radiostations in de VS uitzenden vanaf 88.1 MHz of hoger, kunnen de meeste radiotoestellen gewoon vanaf 87.5 MHz ontvangen. Dus is de zender op bijna elke radio gewoon te ontvangen.

Om uit te kunnen zenden huurt Mega Media het kanaal van WNYZ-LP, een televisiekanaal met laag vermogen, dat in delen van New York City en Long Island te ontvangen is. Om aan de regelgeving van de mediawaakhond FCC te voldoen, WNYV is immers een televisiestation en geen radiostation, zendt WNYV natuurbeelden uit, die dagelijks herhaald worden. Als audio zijn de dancebeats van Pulse 87 te horen.

Binnenkort zal Pulse 87 ook via de ether te ontvangen zijn in Los Angeles, Chicago en Washington DC. Hiervoor heeft Mega Media een overeenkomst gesloten met KSFV-LP, WLFM-LP en WDCN-LP. Dit zijn allemaal televisiezenders, die met een laag vermogen op het analoge kanaal 6 uitzenden. In Los Angeles en Chicago zal Pulse 87 waarschijnlijk vanaf 1 juni te ontvangen zijn, terwijl Washington DC eind juni zal volgen. Onduidelijk is of het signaal van Pulse 87 zal worden doorgegeven of dat er lokale programma’s te horen zullen zijn.

Overigens maakt Mega Media handig gebruik van de laag vermogen televisiestations. Op 12 juni 2009 zullen namelijk de analoge televisiefrequenties in de Verenigde Staten uitgeschakeld worden. Laag vermogen stations mogen echter gewoon analoog uit blijven zenden. Desondanks heeft de FCC wel mogelijkheden om ook laag vermogen stations te dwingen om de analoge uitzendingen te staken. Hierdoor zal Pulse 87 ook kunnen gaan verdwijnen, maar of de FCC dit zal doen is nog onduidelijk. [RS/Radio.NL]

Gerelateerde berichten