‘TV kijken in auto lastig aan te pakken’

Het is moeilijk om tv-kijken in de auto tegen te gaan. Er zijn nog steeds veel mensen die dvd’s onder het autorijden bekijken. Dit stelt minister van Verkeer Camiel Eurlings (CDA) maandag in antwoord op Kamervragen van de PvdA. De bewindsman gaat wel onderzoeken of een voorlichtingscampagne kan helpen om de strijd aan te gaan met het fenomeen van dvd-kijkende bestuurders.

Eurlings wijst erop dat het technisch mogelijk is om het kijken van televisie en dvd’s door autobestuurders tegen te gaan, maar dat deze belemmeringen ook makkelijk ongedaan gemaakt kunnen worden. Bovendien installeren de meeste mensen hun dvd-speler pas nadat ze hun auto hebben aangeschaft.

Het kijken van dvd’s door een chauffeur is verboden, maar volgens Eurlings is de pakkans niet groot. Hoewel onderzoek naar de gevaren van dvd-kijken in de auto ontbreekt, behoeft het volgens Eurlings geen betoog dat de kans op een ongeluk toeneemt als de bestuurder naar een spannende thriller of fascinerende natuurfilm kijkt tijdens het rijden. [Radio.NL/Novum]

Gerelateerde berichten