Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Radio 10 Gold voorlopig niet in de ether

Het landelijke commerciële radiostation Radio 10 Gold lijkt voorlopig geen etherfrequentie te krijgen. Afgelopen vrijdag deed de Rechtbank in Rotterdam uitspraak naar aanleiding van een kort geding tussen Radio 10 Gold B.V. en de Staatssecretaris van Economische Zaken (Agentschap Telecom). Radio 10 Gold deed op 22 april 2009 een aanvraag voor een vergunning voor het ongeclausuleerde kavel A7, voorheen van Arrow Classic Rock, maar deze aanvraag werd afgewezen.

Radio 10 Gold wilde de frequentie hebben voor de periode tot 1 september 2011. De rechter oordeelde afgelopen week dat er verbondenheid bestaat tussen Radio 10 Gold en Radio 538. De omroepen werden door de rechter als één instelling aangemerkt. “Omdat Radio 538 reeds over een vergunning voor een ongeclausuleerd kavel (A6) beschikt, heeft verweerder verzoeksters aanvraag voor nog een ongeclausuleerd kavel (A7) afgewezen, omdat daarmee het maximaal aantal ongeclausuleerde kavels waarover één instelling mag beschikken wordt overschreden.”

Hierdoor lijkt er voorlopig geen grote toekomst weggelegt voor Radio 10 Gold. De verwachting is dat Radio 10 Gold nu non-stop verder gaat als internet zender. “De Mol wil niet meer geld steken in 10, en wachten tot 2011”, zo was eerder al te lezen in de rubriek ‘Uit de wandelgangen’ op deze website. Naast Radio 10 Gold mag ‘Radio Jazz BV’ ook niet mee doen aan de nieuwe verdeling. Het bedrijf had een niet-modelconforme bankgarantie overlegd. [Radiowereld.NL]