Zoek
Sluit dit zoekvak.

KOST L.A. neemt na 27 jaar afscheid van JAM jingles

JAM Creative Productions, het bedrijf van de legendarische jinglemaker Jon Wolfert, raakt één van haar belangrijkste en trouwste klanten kwijt. De softpopzender KOST 103.5 in Los Angeles heeft besloten om na 27 jaar over te stappen op jingles van ReelWorld. Afgelopen week zijn de eerste nieuwe jingles in gebruik genomen.

Een metropoolorkest met veel violen, subtiel getingel van de xylofoon en een 7 koppig koor dat het bekende ‘Coast One-O-Three-Point-Five’-logo zong. Dit was de afgelopen 27 jaar de ultieme herkenning van KOST 103.5. Bijna jaarlijks klopte de softpopzender aan de deur bij JAM Creative Productions voor een nieuw pakket. Maar tijden veranderen. En dat moet men ook bij KOST gedacht hebben. Daarom heeft het radiostation besloten om over te stappen naar ReelWorld. Sinds vorige week zijn de eerste jingles van ReelWorld te horen op KOST 103.5. De oude JAM-jingles zullen gefaseerd van de zender verdwijnen.

In tegenstelling tot de JAM-jingles, zijn de ReelWorld jingles niet exclusief voor het radiostation. KOST 103.5 maakt namelijk gebruik van het ‘One AC’ pakket, dat momenteel al gebruikt wordt door zusterstations 93.9 WLIT in Chicago en 100.3 WNIC in Detroit. Met het binnenhalen van KOST lijkt ReelWorld huisleverancier te worden van Clear Channel als het om jingles gaat. Sinds enige tijd maken onder meer Z100 (WHTZ) en 106.7 Lite FM (WLTW) in New York, 102.7 KIIS FM in Los Angeles en 106.1 Kiss FM (KHKS) in Dallas al gebruik van de diensten van de jinglemaker uit Seattle. In Nederland levert ReelWorld onder meer jingles aan Radio 538.

Sinds kort is KOST 103.5, net als vele andere stations van Clear Channel, ook weer voor luisteraars van buiten de Verenigde Staten beschikbaar. Ga naar Iheartradio.com. Kies voor format ‘Adult Contemporary’, Locatie ‘CA’ en klik vervolgens op ‘Listen Live’.

Demo’s van de ‘oude vertrouwde’ jingles zijn op de website van JAM Creative Productions te downloaden. Overigens zal het oude geluid van KOST 103.5 ook sommige Nederlanders wel bekend voorkomen. Eén van de KOST pakketen van JAM werd namelijk ook enige tijd gebruikt door RTL FM. [RS/Radio.NL]