Sylvana Simons nieuwe presentatrice op Radio 6

Sylvana Simons is vanaf 13 juli weer terug op de Nederlandse radio. Op Radio 6, dé jazz-zender, presenteert zij iedere werkdag tussen 14.00 en 16.00 uur haar eigen radioprogramma ‘Sylvana’s Choice’ voor de NPS. Sylvana’s Choice is een radioprogramma met nieuwe en oude soul, jazz en crossover.

Sylvana Simons presenteerde van 1995 tot en met 1999 op TMF het programma ‘Sylvana’s Soul’. In 2000 stapte Sylvana over naar RTL waar zij talloze tv-programma’s presenteerde. Vanaf 1999 presenteerde zij elke zondagmiddag haar eigen talkshow op Radio 538. Van 2001 tot 2003 had zij iedere vrijdagavond haar eigen programma ‘Sylvana’s Soul’ op Noordzee FM. Vanaf maandag presenteert ze Sylvana’s Choice, een radioprogramma met nieuwe en oude soul, jazz en crossover op Radio 6.

Sylvana: “Met dit nieuwe programma ben ik terug bij mijn eerste liefde: de muziek. Ik heb er ongelooflijk veel zin in om bij een kwaliteitszender de muziek te laten horen waar ik als klein meisje al mijn hart aan verpand heb. Sylvana’s Choice wordt een persoonlijk programma, waarin ik mijn eigen muziekcollectie mag delen met de luisteraar, maar me ook samen met diezelfde luisteraar laat verrassen door al het jazz- en soultalent uit binnen- en buitenland. Ik verheug me er ook enorm op om live artiesten in de studio te ontvangen, verslag te doen van de vele festivals en evenementen en te laten horen dat jazz, soul en urban springlevend is en nergens zo goed tot haar recht komt als bij Radio 6.” [Radiowereld.NL]