Hans Versnel stopt als voorzitter RTV-Oranje

Entertainer en producent Hans Versnel legt zijn taken als voorzitter van de publieke omroepvereniging RTV-Oranje neer. Hij gaat zich volledig toeleggen op het creëren, initiëren en produceren van shows en evenementen. Een verschil van inzicht met de directie van muziekzender TV Oranje heeft het besluit versneld. Vooralsnog wordt de voorzittersfunctie waargenomen door Gerard Ardesch, die samen met zijn compagnon Jur Bron in 2005 het initiatief nam voor TV Oranje.

Het idee voor de omroepvereniging RTV-Oranje ontstond eind 2008. Hans Versnel toonde zich van meet af aan een warme pleitbezorger van een nieuw op te richten omroepvereniging RTV-Oranje, om op die manier alle vaderlandse artiesten ook via de publieke omroep in Hilversum een podium te bieden.

Hij was daarom bereid om het voorzitterschap van de nieuwe omroepvereniging op zich te nemen. RTV-Oranje heeft het publieke bestel echter niet gehaald en is blijven steken op 36.500 leden. RTV-Oranje moest minimaal 50.000 leden hebben voor 1 april 2009. Nu moet men weer 5 jaar wachten om een kans te maken op een plekje in het publieke bestel. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten