Jamai: misschien houden mensen niet zo van Elvis

Presentator Jamai Loman wijt de slechte kijkcijfers van ‘Waar is Elvis?!’ aan de geringe interesse van Nederlanders in de King of Rock-‘n-Roll. Het tv-programma, dat Jamai samen met Gordon presenteert, wist vrijdagavond maar 278 duizend kijkers te trekken. “Het heeft er misschien toch mee te maken dat mensen niet zo van Elvis houden”, zei Jamai maandag op Radio 538 op zoek naar een verklaring. “Als je niet van fonduen houdt, ga je ook niet fonduen.”

Waar is Elvis?!, dat op primetime wordt uitgezonden door RTL 4, moest de nieuwe, grote vrijdagavondshow van de familiezender worden. Het programma, waarin de grootste Elvis-kunner en -kenner van Nederland wordt gezocht, zou een van de slechtst scorende primetimeshows van RTL 4 zijn.

Ondanks de slechte kijkcijfers noemt programmadirecteur Erland Galjaard Waar is Elvis?! een goed programma. “Het valt behoorlijk tegen”, erkende Galjaard zaterdag in SBS Shownieuws. “Ik vind het geen slecht gemaakt programma. Maar kennelijk hebben de mensen nu geen interesse in Elvis Presley.”

De programmadirecteur verwijst naar Michael Jackson, die sinds zijn overlijden weer volop in de belangstelling staat. Ook Jamai denkt dat de dood van de King of Pop zijn weerslag heeft op zijn zoektocht naar Elvis. “We hebben een programma over de King, Elvis. Dan is net Michael Jackson overleden, daar ligt de focus nu op.”

Het geringe aantal kijkers leidt volgens de programmamakers niet tot veranderingen. “We hebben alle afleveringen al opgenomen, dus we kunnen er weinig meer aan veranderen”, legt Jamai uit. “Het is enorm balen, maar we blijven positief. Meer kun je er niet aan doen.” Ook Paul de Leeuw, die het programma produceert, denkt niet aan wijzigingen. “Nee, ik denk dat we het zo laten”, schreef hij zondag op zijn Twitter-pagina. Ook hij blijft positief. “De vlag blijft in top hoor! Niks halfstok.”

Waar is Elvis?! kent nog twee reguliere afleveringen. De finale, op 28 augustus, wordt live uitgezonden. [Novum/Radio.NL]