Oorsmeer: Crossmediaal concept van de Vpro

Ook de Vpro is een crossmediaal concept gestart, dat nieuws en mediazoeken moet becommentariëren middels tekst, beeld en geluid. De website Oorsmeer.nl is al sinds mei in de lucht, maar vanaf 25 september begint de redactie met een vaste, wekelijkse podcast. De eerste uitzending is meteen het startschot van het eerste seizoen.

De Vara probeert al langer om met een opiniërend discussieplatform op internet te slagen. Eerst was er het webloggids Scan, dat ging over in Blikvoer.tv en inmiddels wordt al hard gewerkt aan DeJoop.nl. De Vpro wil met Oorsmeer.nl een nieuwe manier van programmamaken introduceren binnen de Publieke Omroep.

“De focus ligt in omroepland nog altijd op televisie- en radioproducties. Internet heeft daarin vooral een ondersteunde rol. Een programma puur en alleen produceren voor het web komt veel minder voor”, aldus initiatiefnemer Alex van der Lugt. “De Vpro had wél belangstelling voor zo’n concept en heeft Oorsmeer onder haar hoede genomen.”

Podcast
De wekelijkse podcast vormt het hart van de website. Daarnaast plaatst de redactie dagelijks berichten en worden er regelmatig filmpjes gemaakt. Van der Lugt: “We worstelen met het nieuws en proberen het te verslaan. Dat zegt denk ik wel iets over de insteek van Oorsmeer. We zijn geen journalisten en willen dat graag zo houden.”
[Medianed/Radio.NL]

Gerelateerde berichten